Ga verder naar de inhoud

Fringe | Zomertank: All that we have here is all that we’ve always had
Tussen centrum en periferie

28/10/23 - 25/11/23

In opdracht van Werktank onderzochten curatoren Dusica Drazic en Wim Janssen (Out of Sight) de ruimtelijke geschiedenis van Kessel-Lo. In samenwerking met bewoners, het buurtcentrum, Leuvense partnerorganisaties en beleidsmakers ontwikkelden zij een project dat noties van centrum en periferie naar de voorgrond brengt.

Voor All that we have here is all that we’ve always had verschuift onze focus naar Kessel-Lo (Leuven). We benaderen het als een casestudy die veranderingen en sporen van de continue transitie die de buurt heeft doorgemaakt archiveert — van landbouwgrond, naar industriële en postindustriële site.

Na vele veldonderzoeken, gesprekken met bewoners, kleine winkeliers en beleidsmakers die in samenwerking met Werktank tot stand kwamen, ontwikkelden we een in-situ project dat noties van centrum en periferie naar de voorgrond brengt. Samen met de deelnemende kunstenaars onderzoeken we hoe de omgeving opnieuw gedefinieerd wordt.

Met de steun van Stad Leuven, Vlaamse Overheid, het Pools Cultureel Instituut en Fringe Festival. In samenwerking met Buurtcentrum Casablanca.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

De expo in Domo is toegankelijk met de rolstoel via de fietswinkel.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
Werktank

Evenementen