Ga verder naar de inhoud

Fringe | Promptism: The Art of Talking with Machines
Mens en machine gaan in gesprek en maken nieuwe beelden

16/11/23 - 09/12/23

Science fiction wordt steeds minder fictie. Artificiële intelligentie kan steeds betere beelden en teksten te genereren en zet zo de creatieve wereld en het onderwijs op z’n kop. PROMPTISM toont de gezamenlijke creaties van mens en machine, geïnspireerd door de baanbrekende beeldenmaker Dieric Bouts, en het complexe gesprek dat hen daartoe leidt.

Science fiction wordt steeds minder fictie. Het afgelopen jaar moesten schrijvers, kunstenaars en andere creatieve geesten naar adem happen. Artificieel intelligente toepassingen als ChatGPT, Midjourney, dall-E en Stable Diffusion kunnen steeds betere teksten en afbeeldingen genereren en zetten daarmee de creatieve sector en het kunstonderwijs op z’n kop.

Met de tentoonstelling PROMPTISM surfen LUCA School of Arts en BAC ART LAB KU Leuven op deze golf van verandering. Studenten Media en Informatie Design (MIND), onder begeleiding van Guillaume Slizewicz en prof. Sandy Claes, gingen een week lang het gesprek tussen mens en machine aan. De studenten gaven artificieel intelligente toepassingen steeds nieuwe prompts of instructies, op basis van de beelden waarmee die hen antwoordden.

PROMPTISM toont niet alleen het resultaat van dat gesprek en het laatste antwoord dat de machine gaf. Een unieke verticale printrobot brengt ook alle dialogen, prompts, experimenten en uitdagingen waar de studenten onderweg op stootten tot leven.

De studenten treden in de voetsporen van het baanbrekende werk van Dieric Bouts, de beeldenmaker bij uitstek.

Prompt Battle

Zit je graag op de eerste rij tijdens het gesprek tussen mens en machine? Een groep studenten neemt het tijdens een prompt battle op donderdag 30.11 tegen elkaar op: wie zorgt ervoor dat machines de meest overtuigende beelden creëren?

De prompt battle is gebaseerd op een concept van de Faculteit Design, HTW Dresden.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

  • Contact BAC ART LAB: bacartlab@kuleuven.be

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Openingsuren
  • Donderdag t.e.m. zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur
  • Prompt battle: 30.11 van 18.30 tot 21.00 uur, deuren 18.00 uur
Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

BAC ART LAB is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

  • BAC ART LAB KU Leuven
    Vital Decosterstraat 102
    3000 Leuven
    bacartlab@kuleuven.be

Evenementen