Ga verder naar de inhoud

Fringe | Eat the frog, swallow the ebb
Soloprestatie van Francisco Correia

16/11/23 - 09/12/23

Kunstenaar Francisco Correia benadert zijn solopresentatie Eat the frog, swallow the ebb alsof het een kortverhaal betreft: hij creëert een kleine wereld, geïnspireerd door de leefwereld van Dieric Bouts. Door middel van objecten en tekst neemt hij het publiek mee doorheen semi-fictionele verhalen.

Francisco Correia

Francisco Correia (Lissabon, 1996) woont en werkt in Brussel. Quico voor zijn moe­der en een deel van de fami­lie. Onvermijdelijk Chico voor zijn vrien­den in Portugal. Ccicco voor Rebecca, Sjieko voor Judith en Franciscus voor Elias. Fransisco op het werk. Ooit Francis Goneia. Vaak “gespeld als San Francisco” en meest­al Francesco.

De laatste jaren schommelt Francisco's werk tussen de absurditeit van het dagelijks leven (eindigheid, werk, economie) en de onbeperkte capaciteit van verhalen om de realiteit te extrapoleren naar het rijk van de fantasie. Deze ideeën zijn verweven met een interesse in het maken van objecten die persoonlijke herinneringen belichamen en tegelijkertijd een algemene vertrouwdheid suggereren door de associaties met grafische communicatie, televisie of decorontwerp. In een breder perspectief creëren Francisco's verschillende groepen werken verhalen die worden ontwikkeld, rekening houdend met de specifieke context en architectuur van elke tentoonstelling.

Naast zijn eigen artistieke praktijk is hij medeoprichter van het collectief aDrogaria (PT) en leidt hij een project op de achterpagina's van het tijdschrift Umbigo (PT), waar hij werk presenteert van beeldend kunstenaars die zich bezighouden met de media van schrijven, communicatie en grafisch ontwerp.

Off the Grid
Een plaats voor collectieve ontwikkeling

Off the Grid is het in house residentie- en presentatieplatform van Cas-co. Eén van de residentietrajecten mikt specifiek op startende kunstenaars, die nog geen atelier hebben en weinig of geen toegang hebben tot het reguliere tentoonstellingscircuit of galeriewezen. Gedurende drie maanden verblijven de kunstenaars in de project space van Off the Grid. Van hieruit kunnen ze in dialoog treden met andere professionals en zich focussen op een specifiek onderzoek of onderdeel van hun praktijk (bv. het eigen maken van een nieuw medium). De residentie wordt besloten met een solopresentatie van twee weken en een artist talk in de marge van de opening of de finissage.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Openingsuren

Donderdag t.e.m. zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur

Tickets

Gratis

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Evenementen