Ga verder naar de inhoud

Bouts in perspectief
Feest, toekomstbeelden & 3D-straatkunst

30/09/23 - 14:00

Samen met cultuurhuis 30CC verwelkomen we je op een dag van ontmoeting en feest aan de Velodroom en in de Dirk Boutslaan. Geniet van (woord)kunst, dans, muziek en toekomstbeelden met het werk van Bouts als inspiratiebron!

Dit event maakt deel uit van START!, de openingsweek van New Horizons | Dieric Bouts Festival.

30CC/Minnepoort
doorlopend

3D-muurschildering en augmented reality

We onthullen op deze feestelijke dag een monumentale muurschildering van Leon Keer op de gevel van 30CC/Minnepoort. De mural van de wereldberoemde straatartiest is geïnspireerd op het werk van Bouts. Via een 'augmented reality'-app wek je de schildering tot leven!

30CCVelodroom - Werkveld
14.00 - 18.00 uur

Aan de lange tafel

Net als in Het Laatste Avondmaal van Bouts ontmoeten we elkaar rond een lange tafel. Schuif mee aan en maak kennis met verschillende Leuvenaars. Ga in dialoog en verruim je blik via creatieve workshops, gezelschapsspellen uit de hele wereld, kleine proevertjes en meer.

SLAC/ACADEMIE
14.00 - 16.00 uur

De Horizonzoekers

Met schildersezels, tekenplanken en speciaal voor het festival ontworpen doorkijkraampjes gaan de leerlingen van SLAC/Academie op zoek naar nieuwe perspectieven op het stadslandschap. Kom over hun schouder kijken en ontdek hoe ze de omgeving van de Dirk Boutslaan in beeld brengen.

30CC/Velodroom
14.00 - 19.00 uur

Op het podium
Leuvense verenigingen

Verschillende Leuvense verenigingen laten zich inspireren door Bouts en verzorgen een gevarieerd podiumprogramma: van Chinese dans tot Leivese liedjes, van ballades tot volksdans en van slam poetry tot circuskunsten.

30CC/Velodroom
19.00 - 20.00 uur

Afdeling Dans Kunsthumaniora Lemmensinstituut Leuven

Onder leiding van Jennifer Regidor brengt de dansafdeling van Kunsthumaniora Lemmensinstituut een gevarieerd repertoire van klassieke, moderne, hedendaagse en urban dansstijlen. Het Laatste Avondmaal vormt ook het vertrekpunt voor een volledig nieuwe choreografie.

30CC/Velodroom
20.00 - 21.00 uur

Renelius Bikar Ensemble

De Leuvense violist Renelius Bikar groeide op in een muzikale familie en begon zelf muziek te spelen toen hij amper vijf jaar oud was. Vandaag wordt hij beschouwd als een van de beste Romaviolisten. Met zijn ensemble brengt hij een swingend programma vol Roma traditionals en gypsyjazz standards.

30CC/Wagehuys
15.00 - 18.15 uur

Keynotes 'Een nieuw perspectief op'

Experten uit verschillende domeinen presenteren een nieuw perspectief vanuit hun werkterrein. Laat je inspireren en verruim je blik! Met Peter Carpreau, Sarah Neutkens, Ruben Mersch, Alexandra Meijer, Mario Vanhaeren, Virginie Platteau, Adilia Yip, Fleur Pierets, Youssef Kobo, Jorn Craeghs en Lien De Ruyck.

30CC/Wagehuys - Foyer
14.00 - 19.00 uur

De Bouts Photobooth

Leef je helemaal in in de wereld van Bouts en recreëer zijn Laatste Avondmaal met vrienden en familie. Fotografe Paulina Januszewska legt jullie creatie vat in de photobooth!

Met dank aan Iwona Pom voor de backdrop.

30CC/Wagehuys - Foyer
14.00 - 19.00 uur

Had Bouts emoties?
Expo

Heb jij je ooit afgevraagd welke emoties de personages van Bouts overbrengen? Iwona Pom laat je dankzij augmented reality ontdekken hoe de personages van Bouts eruit zouden zien met een van de zes universele gezichtsuitdrukkingen (woede, verrassing, walging, plezier, angst en verdriet).

30CC/Kapel, Romaanse Poort - Binnenplein
14.00 - 19.00 uur

De verhalenwagen

In deze supergezellige wagen luister je op zachte kussens naar kortverhalen, Vlaamse sprookjes en fabels van Rien Van Meensel en Toot. Voor kinderen, families en volwassenen… aangepast aan de smaak van iedereen!

30CC/Velodroom - Tent terras
14.00 - 18.00 uur

Grime

De make-upartiesten van Metamorfosium geven kinderen een complete metamorfose, uiteraard met het werk van Dieric Bouts als inspiratiebron.

SLAC
Doorlopend

THREE FLAGS

Onder de noemer THREE FLAGS lanceerde SLAC/Academie een open call naar de studenten om een gigantische vlag te ontwerpen voor het New Horizons | Dieric Bouts Festival. De drie uitverkoren ontwerpen zullen vanaf zaterdag 30 september op de voorgevel van SLAC prijken.

30CC/Velodroom - Terras
Doorlopend

Proef Bouts!

Convento Food, Hof ten Dormaal en ’t Oud Gasthuys serveren je de hele dag drankjes en hapjes geïnspireerd door Dieric Bouts. Extra dorstlessers bestel je bij Bar Vélo.

Aanbod voor kinderen

Op deze dag wordt er in het bijzonder aan kinderen gedacht. Zij genieten onder meer van de verhalenwagen, grime door Metamorfosium, vele workshops (zoals schilderijen van Bouts inkleuren) en tal van leuke optredens.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Laat het weten aan onze medewerkers van de ticketbalie. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

 • Contact 30CC/ticketbalie: +32 (0)16 27 40 00 of info@30CC.be
Openingsuren

14.00 - 22.00 uur

Tickets

Gratis

Toegankelijkheid
 • De hoofdmoot van het programma speelt zich af aan 30CC/Velodroom.
 • De activiteiten van SLAC/Academie en de muurschildering van Leon Keer vind je in de Dirk Boutslaan.
Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • 30CC/Ticketbalie
  Rijschoolstraat 4/0004
  3000 Leuven
  +32 (0)16 27 40 00
  info@30cc.be
  www.30CC.be

Events tijdens de openingsweek