Ga verder naar de inhoud

Lectrr over de werkwijze van de beeldenmaker
Een blik op Bouts als 'visual creative' avant la lettre

30/11/23 - 20:00

Lectrr – huiscartoonist bij De Standaard – bekijkt de wereld vanuit zijn eigen standpunt als cartoonist, maar wel steeds in opdracht van een ander. Het is net dat wat hem scherp houdt: de balans tussen het uitdagend kritisch denken en het tevreden houden van de opdrachtgever, tussen het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het leesbaar blijven voor een groeiend publiek. In dat opzicht verschillen de hedendaagse ‘visual creatives’ – de tekenaars, cineasten, reclamemakers en game designers van deze wereld – niet zo gek veel van een Vlaamse Meester als Dieric Bouts. Lectrr vertrekt tijdens deze Denkvoer vanuit zijn eigen praktijk als cartoonist en verheldert zo hoe beeldenmakers te werk gaan.

Over Lectrr

Lectrr (Steven Degryse) is huiscartoonist bij De Standaard, en publiceert regelmatig ook in internationale media als Le Monde of L’Internazionale. Hij geeft lezingen over vrije meningsuiting, humor en censuur. Als lid van Cartoonists Rights International komt hij op voor de rechten van cartoonisten in nood.

Toegankelijkheid

We spannen ons in om de tentoonstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Op de pagina van M kan je de meest relevante toegankelijkheidsinformatie voor een bezoek aan M vinden. Heb je een extra vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.

Meer denkvoer rond Dieric Bouts

Lezing

Nieuw licht op een Oude Meester Alles over Dieric Bouts

07/12/2023 20:00 - 21:00
M Leuven
Openingsuren

20.00 - 21.00 uur

Tickets

Gratis maar verplichte inschrijving

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
M Leuven