Ga verder naar de inhoud

Winterwandeling 'Pauw, pastei en peperkoek: feest bij de familie Bouts'

12/01/24 - 13/01/24

Wandel langs de bruisende plekken waar de familie van Dieric Bouts in de 15e eeuw haar feestelijke inkopen deed: de vleeshal, de botermarkt, de kruidenier, de vismarkt, de hoendermarkt … Ontdek wat ze daar kochten, welke gerechten ze maakten en hoe de tafelgasten zich moesten gedragen.

Feestelijke wandeling in de Leuvense binnenstad

Maak je klaar voor een feestelijke wandeling in de Leuvense binnenstad. Aan de hand van het menu voor een Kerstmaal voor Dieric Bouts en zijn gezin ga je met ons mee naar de bruisende marktplaatsen waar de familie haar inkopen deed: de Vleeshal, de Botermarkt, de Kruidenier, de Vismarkt, de Hoendermarkt.

Onderweg vertellen we je wat zij daar allemaal kochten en ze hoe met die ingrediënten verrassend lekkere bereidingen klaar maakten. Je hoort hoe gasten zich dienden te gedragen aan tafel bij de familie Bouts, en je ontdekt waarom "Bourgondisch" nog steeds synoniem staat voor uitgebreid genieten van eten en drinken.

Bereid je voor op hartige potagies en smeuïge pasteitjes, karper in groene saus, en stoofvlees met peperkoek, pauw “in zijn eigen veren”, en dat allemaal overgoten met , gekruide wijnen en hoppig bier. Vergeet niet am je eigen lepel mee te brengen want deze reis door de middeleeuwse gastronomie wil je niet missen. Achteraf kan je napraten bij een drankje in het Wereldcafé en krijg je ook alle recepten mee.

Ontdek ook

Wandeling
Rondleiding

Rond­lei­ding ‘Leuven beleven door de ogen van Dieric Bouts’

06/11/23 - 14/01/24
Stadhuis
Tickets
  • € 12, inclusief drankje
  • Gratis: Kinderen tot 12 jaar
Toegankelijkheid

Start: Grote Markt 13 (voor café Gambrinus)

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
Leuven+, Visit Leuven