Ga verder naar de inhoud

Openingsweekend in M Leuven
In thema van de expo 'DIERIC BOUTS. Beeldenmaker'

21/10/23 - 22/10/23

Klaar voor het openingsweekend van de expo ‘Dieric Bouts. Beeldenmaker’? Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober organiseert M Leuven allerlei activiteiten op maat van jong en oud.

Familieparcours

De grote Dieric Bouts-tentoonstelling bezoeken met kinderen? Goed idee! Met dit familieparcours ontdek je de meesterwerken van Dieric Bouts, de schilder van ‘Het Laatste Avondmaal’, op een speelse manier en op eigen tempo. Speciaal voor jonge speurneuzen en spoorzoekers maakten we een mooi zoek-boekje met stickers.

Hoorspel voor families

Nestel je op zaterdag 21 oktober, tijdens het grote openingsweekend van de tentoonstelling, in één van de gezellige hoekjes en kom te weten wie Dieric Bouts was – en waarom we hem nooit meer mogen vergeten.

Audiotour voor kinderen

Volg op zaterdag 21 oktober, tijdens het grote openingsweekend van de tentoonstelling, de audiotour voor kinderen en ontdek zo de sappigste verhalen en boeiendste weetjes. Hou halt bij de audiostops die je tijdens je bezoek tegenkomt en luister goed. Je weet niet wat je hoort!

Vernissage met performance, muziek en installaties

Het jongekunstenplatform Veduta nodigt je uit om de tentoonstelling te ontdekken, aangevuld met performances, muziekoptredens en installaties. Haal een drankje bij de bar en ontdek hoe historisch en hedendaags hand in hand gaan.

Familierondleiding met gids

Op zaterdag 21 oktober, tijdens het grote openingsweekend van de tentoonstelling, toont een gids jou en je familie hoe de visuele trucjes van Dieric Bouts nog steeds opduiken in de beeldcultuur van vandaag. Een rondleiding van formaat, op maat van jong en oud.

Toegankelijkheid

We spannen ons in om de tentoonstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Op de pagina van M kan je de meest relevante toegankelijkheidsinformatie voor een bezoek aan M vinden. Heb je een extra vraag?

Tickets

Koop je ticket per programmaonderdeel

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner: