Ga verder naar de inhoud

Fotozoektocht 'Bouts (be)zoekt Leuven'

In verschillende wijken en buurten
06/11/23 - 14/01/24

Deze fotozoektocht neemt je mee langs allerlei interessante en verrassende plaatsen die in de 15de eeuw voor Dieric Bouts en zijn tijdgenoten ook al bekend waren. Tijdens jouw zoektocht kom je dankzij verschillende korte verhalen meer te weten over de kunstschilder en de tijd waarin hij leefde.

De fotozoektocht

De fotozoektocht is ongeveer 3,5 km lang en start aan het vroegere woonhuis van Dieric Bouts in de Minderbroedersstraat. Het parcours loopt door het centrum van de stad en brengt je langs allerlei interessante en verrassende plaatsen die ook in het leven van Dieric Bouts en zijn tijdgenoten al een rol speelden.

Korte verhalen
De wandeling gidst je naar 10 boeiende plekken in Leuven. Bij elke stop hoort een kort verhaaltje, terug te vinden in de folder, dat iets vertelt over Dieric Bouts, de tijd waarin hij leefde of het New Horizons I Dieric Bouts Festival.

Op zoek naar de foto’s
Wie zoekt die vindt… Verspreid over het traject van de fotozoektocht vind je de plaatsen terug waar de 25 (detail)foto’s uit de folder zijn gemaakt. Deze zijn telkens goed zichtbaar vanaf de straat.

Kijk dus goed rond (en omhoog, omlaag en achterom)!

Wedstrijd met prijs

En je kan ook iets winnen! Plaats de foto’s in de juiste volgorde van de wandelroute en stuur je antwoord ten laatste op 14.01 naar lotsofleuven@gmail.com. Vulde jij alles juist in? Dan maak je kans op een gratis stadswandeling naar keuze van Lots of Leuven voor 2 personen. Succes!

Toegankelijkheid

Dit event is voor iedereen toegankelijk.

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Ontdek ook

Wandeling
Spel

Dieric Bouts Citygame Ontdek alles over Dieric Bouts in een wervelende citygame!

06/11/23 - 14/01/24
In verschillende wijken en buurten
Tickets

Vanaf 29.09

 • Gratis: Downloadversie via www.lotsofleuven.be
 • € 5: printversie van de fotozoektocht te koop bij Visit Leuven (Naamsestraat 3, 3000 Leuven) tussen 10.00 - 17.00 uur.
Toegankelijkheid

De zoektocht start in de Minderbroedersstraat 5, 300 Leuven.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • Visit Leuven
  Naamsestraat 3
  3000 Leuven
  +32 (0)16 20 30 20
  visit@leuven.be
  www.visitleuven.be