Ga verder naar de inhoud

GAUDE
Een innovatieve klankinstallatie

07/12/23 - 04/02/24

De Alamire Foundation creëerde voor het stadsfestival New Horizons | Dieric Bouts Festival een innovatieve klankinstallatie in de pandgang van de Abdij van Park. Ze kreeg de naam “GAUDE” naar het processielied op tekst van Gilles Carlier en muziek van Guillaume Du Fay, dat de leidraad vormt van de installatie. Met GAUDE wil de Alamire Foundation de muzikale rituelen van destijds opnieuw tot klinken brengen in een virtuele wereld.

Het innovatieve klankkunstwerk maakt het mogelijk om te horen hoe de gregoriaanse muziek zich processiegewijs doorheen de ruimte van de pandgang verplaatst. Daarnaast wordt in deze immersieve klankervaring ook de complexe textuur en gelaagdheid van polyfonie ontrafeld aan de hand van het Agnus Dei uit Du Fay’s Missa Ecce ancilla Domini. De Alamire Foundation deed voor dit project beroep op het wetenschappelijke onderzoek naar het officie en de gezangen van Du Fay door musicologe en Senior Fellow bij de Alamire Foundation, Barbara Haggh-Huglo. Zo maken we dit muzikale erfgoed van de Lage Landen, dat ook hier in Leuven heeft geklonken, opnieuw springlevend.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

  • Contact Abdij van Park: +32 (0)16 27 44 80 of info@abdijvanpark.be

Ontdek ook

Expo
Muziek
Wandeling
Voorstelling
Parcours

Dieric Bouts Klank­rou­te

25/11/2023 16:00 - 20:00
Startlocatie: Romaanse Poort
Muziek

Kla­ve­chord­con­cer­ten

23/11/23 - 28/11/23
Site Abdij van Park
Expo
Muziek
Lezing
Workshop

Liefde voor klassiek – polyfonie Driedaagse rond klassieke muziek en polyfonie in de Bib Leuven Tweebronnen

23/11/23 - 25/11/23
De Bib Leuven Tweebronnen
Openingsuren
  • Dagelijks: 10.00 - 17.00 uur
  • Maandag gesloten
Tickets

€12: Standaardtarief (incl. bezoek Abdij en PARCUM)

Overzicht van de kortingstarieven

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner: