Ga verder naar de inhoud

BOUTS bij TABLOO
Expo ‘Eyeliz loves BOUTS’

06/11/23 - 28/04/24

Na twee huwelijken met welgestelde dames uit de Leuvense elite en meer dan vijf eeuwen later heeft Dieric Bouts (ca. 1410-1475) mogelijk zijn ware liefde gevonden: Eyeliz, de Mona Lisa van TABLOO. Als dat niet blikverruimend is…

Het verrast velen dat Dieric Bouts Het Laatste Avondmaal (1464-1468) schilderde nog vóór dat de maker van de Mona Lisa en wereldberoemde Italiaanse renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci dat deed (1495-1498).

Daarom hebben enkele exposanten van de winkel in kunstmaterialen TABLOO te Leuven zich laten inspireren door het portret van de laatmiddeleeuwse stadsschilder of door één van zijn andere topwerken die ter gelegenheid van het New Horizons l Dieric Bouts Festival bijeengekomen zijn in de schilder zijn thuisstad en die ook vandaag nog mee de beeldcultuur bepalen.

De exposanten zijn Geert Lesage uit Kessel-Lo, Ria Vanden Eynde en Lieve Ophalvens uit Heverlee, Femke Pues uit Bertem, Christine Mallaerts uit Werchter, Corina Karstenberg uit Maastricht en Marín uit Murcia.

Het resultaat van hun artistieke werk werd beloond met een vernissage en receptie ter gelegenheid van 10 jaar TABLOO op 7 oktober 2023 en met een cadeaubon voor een van de zeven exposanten die de meeste stemmen verzamelde (Christine Mallaerts) van klanten, bezoekers en cursisten van TABLOO gedurende de tentoonstelling.

Tijdens de festivalperiode hebben ook de workshopcursisten van TABLOO hedendaagse en persoonlijke interpretaties geschilderd van Bouts’ meest iconische werken zoals Maria met Kind, Mater Dolorosa en Val van de Verdoemden. Hun kunstwerken krijgen vanaf half februari 2024 een plaatsje naast die van de exposanten, gelijklopend met de focustentoonstelling over het ‘Atelier Bouts’ in Museum M te Leuven.

De deelnemende cursisten zijn Francine Clynhens, Diane Bruyninckx, Loes Anthonis, Hilde Gijssens, Karine Aert, Simona Ottaiano, Ramya Ravindranath en Celia Lobo Romero.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

 • Contact TABLOO: +32 (0)16 20 55 29 of info@tabloo.be
ma 06/11/23 - zo 28/04/24
Openingsuren
 • Dinsdag t.e.m. vrijdag: 13.00 - 18.30 uur
 • Zaterdag: 10.00 - 18.00 uur
Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

Toegang tot de inkom vanaf de openbare weg op de begane grond zonder opstap.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • TABLOO
  Naamsestraat 180
  3000 Leuven
  +32 (0)16 20 55 29
  info@tabloo.be
  www.tabloo.be