Ga verder naar de inhoud

TITEL:DE STAD - Klasbezoek
Een verhalenwandeling door een boventitelde stad

In verschillende wijken en buurten
24/10/23 - 26/10/23

Doorheen de stad hangen affiches met eenvoudige zinnen. Soms iets vertellend, soms een flard dialoog. Elke zin legt een specifieke focus waardoor de toeschouwers de realiteit anders gaan lezen en ervaren. De verhalen die zo ontstaan zetten de toeschouwer aan om van affiche tot affiche te wandelen en het grotere geheel van de gebeurtenissen te ontdekken. In de fictie, maar ook in toevallige realiteit die deel wordt van de vertelling.

Het kan overal gebeuren maar alleen hier precies zo

Voor scholieren

Op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober 2023 focussen we met Titel:De Stad op Leuvense scholieren. In de voormiddag of op de middag ontdekken de leerlingen het parcours in klasverband of individueel. Alle leerlingen krijgen op voorhand een stadsplan.

Telkens om 14u komen we samen in 30CC. Daar gaan de makers van Het Kwartier met de leerlingen in gesprek en geven meer uitleg over het project, over Bouts, over schrijven voor een stad, over tekst in een dynamische omgeving.

Over TITEL:DE STAD

TITEL:DE STAD is het nieuwe project van Het Kwartier, het theatergezelschap voor nieuwe teksten rond prijswinnende auteurs Freek Mariën en Carl von Winckelmann. Het wordt op maat van de stad Leuven gecreëerd voor het New Horizons l Dirk Bouts Festival. In Leuven gaat de eerste route van dit project in première. Elke editie groeit het project verder met nieuwe verhalen en routes.

TITEL:DE STAD onderzoekt ‘perspectief’ vanuit de taal. De zinnen zijn een verdwijnpunt waardoor de werkelijkheid errond een tijdelijke ordening krijgt. Zo opent de taal een nieuwe wereld en geeft het diepgang aan de dagelijkse werkelijkheid. Juist door het dagelijkse en het landschap te omarmen.

Ontdek de stad op jouw ritme, wanneer het jou uitkomt.

Praktisch

Je start de wandeling individueel, wanneer je dat wil en dit op je eigen tempo. De start van de wandelvoorstelling en de route zijn verkrijgbaar in het portaal van 30CC/Schouwburg (Bondgenotenlaan 21, 3000 Leuven).

Credits

 • Productie: Het Kwartier
 • Tekst: Freek Mariën en Carl von Winckelmann
 • Concept: Carl von Winckelmann
 • Productie: Sandra Diris & Flore Opsomer
 • Grafisch ontwerp: Jef Cuypers
 • In samenwerking met: KU[N]ST Leuven, Stad Leuven & 30CC i.k.v. New Horizons I Dieric Bouts Festival.
Openingsuren

Het wandelplan kan je ophalen in het portaal van 30CC/Schouwburg op:

 • Maandag t.e.m. zaterdag om 11.00 - 16.00 uur
 • Gesloten op maandag 01.11
Tickets
 • €2,50 per leerling
Toegankelijkheid

Dit is een buitenactiviteit. Het parcours heeft hoogteverschillen en is minder geschikt voor mensen met een visuele beperking.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • Het Kwartier
  info@hetkwartier.be
Partners
Het Kwartier