Ga verder naar de inhoud

Muurschildering Leon Keer
3D-straatkunst van wereldberoemde 'augmented reality'-kunstenaar

30/09/23 - 14/01/24

Wat als Dieric Bouts nu zou leven, in deze tijd? Dan zou hij – net zoals Leon Keer – het perspectieftekenen op een indrukwekkende manier beheersen en zo nieuwe 3D-werelden creëren. Het werk van Keer nodigt toeschouwers uit om met hun smartphone de interactie aan te gaan: via een app wek je de muurschildering tot leven.

Dit event maakt deel uit van START!, de openingsweek van New Horizons | Dieric Bouts Festival.

Blikverruimende 3D-straatkunst

Leon Keer maakte speciaal voor het stadsfestival een monumentale muurschildering geïnspireerd op het werk van Dieric Bouts. Het bijzondere aan dit kunstwerk is dat het aan de hand van een app met augmented reality tot leven komt. Vanaf 30 september is deze unieke kunstbeleving permanent te bezichtigen op de gevel van 30CC/Minnepoort in de Dirk Boutslaan.

Download de Leon Keer-app

Wil jij de muurschilderingen tot leven zien komen? Download hier de Leon Keer-app.

Elk straatkunstwerk is uniek en hoort bij de straat en haar bewoners. Het tijdelijke van deze kunstvorm versterkt het bestaan ​​ervan.
Leon Keer

Wie is Leon Keer?

Leon Keer is een toonaangevende kunstenaar in de anamorfe street art. Hij heeft opdrachten uitgevoerd in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende Aziatische landen.

In zijn werken zit vaak een boodschap verwerkt. Actuele vraagstukken passeren de revue, zoals de zorgen over het milieu en de leefbaarheid van deze wereld.

Tijdens zijn carrière presenteerde Leon Keer zijn kunst vaak door middel van liveaction-painting-optredens. Wanneer hij als straatschilder optreedt, heeft hij de kans om de vreugde van het schilderen met het publiek te delen. De beelden van zijn werken worden via sociale media over de hele wereld gedeeld.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Laat het weten aan onze medewerkers van de ticketbalie. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

 • Contact 30CC/Ticketbalie: +32 (0)16 27 40 00 of info@30cc.be

Ontdek ook

Beeldende kunst

Muur­schil­de­ring Evert De­bus­sche­re

17/10/23 - 14/01/24
Eygen Heerd
Expo

Kennis aan de ketting Fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag

06/10/23 - 14/01/24
Universiteitsbibliotheek Leuven
Expo
Installatie
Parcours

Bouts and beyond Verhalen, figuren en perspectieven van 1468 tot nu

20/10/23 - 14/01/24
Stadhuis
Openingsuren

Het werk is permanent te bezichtigen

Tickets

Gratis

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • 30CC/Ticketbalie
  Rijschoolstraat 4/0004
  3000 Leuven
  +32 (0)16 27 40 00
  info@30cc.be
  www.30cc.be
Partners
30CC