Ga verder naar de inhoud

Rondleiding ‘Leuven beleven door de ogen van Dieric Bouts’

06/11/23 - 14/01/24

Wandel mee in de voetsporen van Dieric Bouts, bezoek zijn atelier en beleef Leuven door de ogen van de schilder.

Het Leuven van Dieric Bouts

Leuven staat bekend als een dynamische, innovatieve en ambitieuze stad. Dat was ook al zo in 1450. Aan haar nog jonge universiteit sijpelden stilaan de ideeën van de renaissance door, er werd een nieuw stadhuis gebouwd en het hele stadscentrum kreeg een grondige opfrisbeurt. Geen wonder dat een vernieuwende schilder als Dieric Bouts aangetrokken werd door Leuven.

Dieric Bouts leefde en werkte in Leuven van 1450 tot aan zijn dood in 1475. Hij dompelde zich volledig onder in het Leuvense leven: zijn echtgenotes kwamen uit welstellende Leuvense families, hij had vrienden in universitaire kringen, stapte mee in de Leuvense Ommegang en maakte werken voor het stadsbestuur en andere invloedrijke lokale figuren.

Ontdek het zelf

Dieric Bouts leefde en werkte in een drukke, kleurrijke stad. Hoe was het om schilder te zijn in het Leuven van de 15de eeuw? Wie waren zijn opdrachtgevers? Waar kocht hij zijn materiaal? Hoe ging het eraan toe in zijn atelier? Wandel mee in de voetsporen van Dieric Bouts, bezoek zijn atelier en beleef Leuven door de ogen van de schilder.

Toegankelijkheid

Dit event is voor iedereen toegankelijk.

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Ontdek ook

Openingsuren

Zaterdag en zondag om 11.00 - 12.45 uur

Behalve op 23.12, 24.12, 30.12 en 31.12

Tickets

€10

Toegankelijkheid
  • De wandeling start en eindigt aan de trappen van het stadhuis op de Grote Markt.
  • Deze rondleiding wordt ook gegeven in het Engels en Frans
Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
Leuven+, Visit Leuven