Ga verder naar de inhoud

BLIK
Openluchtvoorstelling van Het nieuwstedelijk

04/10/23 - 15/10/23

Dieric Bouts keek met een open blik naar hoe hij de echte wereld kon verbeelden. Maar hoe zijn personages zich voelen, dat toont Bouts je niet. Ze kijken je zonder emotie aan. Theatergezelschap Het nieuwstedelijk laat je wél kennismaken met de emoties van een ander en laat je toe je eigen blik onder de loep te nemen.

"Ervaar de stad en haar bewoners zoals nooit tevoren. Ontdek het ongeziene, omarm het onbekende. Zet je zintuigen op scherp en duik onder de oppervlakte."

De voorstelling

Blik is een openluchtvoorstelling van Het nieuwstedelijk. De voorstelling start met een fijne wandeling door Leuven centrum. Toeschouwers worden in vier groepen van acht opgedeeld. U krijgt de groep toegemeten die het best bij u past. Eén groep krijgt een Engelstalige ervaring.

Hoe iemand een situatie beleeft, wordt gekleurd door vorige ervaringen. Hoe iemand een ruimte ervaart en er zich in durft te bewegen ook. We zitten allemaal vast in onze eigen waarheid. Maar eens je iets ziet, kan je het niet niet zien. Begrijpen is: in staat zijn van perspectief te veranderen, omdat dat je blik op de waarheid verruimt.

Sara Vertongen

Sara Vertongen studeerde af als Meester in de dramatische kunst aan Studio Herman Teirlinck en aan het Dartington College of Arts (UK). Sindsdien werkte ze als acteur bij o.a. Het Toneelhuis, KVS en hetpaleis en maakte ze eigen voorstellingen bij Kunstencentra Monty, Limelight (BUDA) en De Werf. Ze is speldocente op LUCA Drama en ze werd in 2018 genomineerd voor een Ensor en een acteursgildeprijs voor haar hoofdrol in de film Le ciel flamand van Peter Monsaert. Het weekblad Humo riep haar dat jaar uit als beste actrice.

Als spelende maakster en makende speelster maakt ze deel uit van de artistieke kern van Het nieuwstedelijk en is in tal van nieuwstedelijk-producties te zien.

Foto studio stadhuis

BLIKOPENER

Krijg je niet genoeg van deze voorstelling? Kom dan naar BLIKOPENER, een programma van 4 avonden waar we in gesprek treden over events uit het festivalprogramma.

Credits

van en met Sara Vertongen, Rashif El Kaoui, Lore Verhoeven, Zakaria Ridouani, Jade Gevaerts en Anissa Zahi en met Lien Joosten, Karlijn Niesten, Sidney Van Genechten, Tibbe Walckiers, Joram Haesebeyt, Staf Bertheloot, Eva Rys en Mirthe Duquesnoy dramaturgie Els Theunis scenografie De ruimtevaarders techniek Daan Tytgat, Rany Hungenaert productie Ellen Haesevoets, Amber van Hemelrijk (stage) foto Boumediene Belbachir

met dank aan Mijnleuven en Atelier stadhuis

Een voorstelling van Het nieuwstedelijk in het kader van New Horizons l Dieric Bouts Festival. Met dank aan Mijnleuven en Atelier Stadhuis.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Ontdek ook

Wandeling
Installatie

TITEL: DE STAD Een verhalenwandeling door een boventitelde stad

21/10/23 - 04/11/23
In verschillende wijken en buurten
Expo
Installatie
Parcours

Bouts and beyond Verhalen, figuren en perspectieven van 1468 tot nu

20/10/23 - 14/01/24
Stadhuis
Openingsuren

De duurtijd bedraagt 70 minuten.

Tickets

€14

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner: