Ga verder naar de inhoud

Fringe | Veduta x Ocean Of Sound
Fringe in 4DSOUND

09/12/23 - 20:00

Programma

STUK Studio
20.00 uur

Aïsha Devi — Aethernal Score
Luistersessie in 4DSOUND

Niemand klinkt zoals Aïsha Devi. Haar sopraanstem is haar krachtigste instrument in een repertoire dat gekenmerkt wordt door stompende rave, etherisch gezang en mystiek sjamanisme. Geboren in de Zwitserse Alpen met Nepalees-Tibetaanse wortels, smeedt ze een interculturele identiteit die zich weerspiegelt in haar werk. Opstandige clubmuziek met metafysische dimensies.

Credits
Compositie: Aïsha Devi | Gespatialiseerd en geproduceerd door Shehryar Ahmad van Monom Studios | In het kader van: New Horizons l Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven

 • Luistersessie met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
Stuk Studio
20.00 uur

Zoë Mc Pherson — Women, Freedom, Life
Luistersessie in 4DSOUND

Zoë Mc Pherson is een Frans-Ierse componist, DJ en sound designer gevestigd in Berlijn. Balancerend op de grens tussen rave en museum, maken ze rauwe composities die uitblinken in ritme en textuur. Hun derde album Pitch Bender kwam dit jaar uit op MC Pherson’s eigen label SFX, dat die samen runt met multimediakunstenaar en vaste sparringpartner Alessandra Leone. Hun ruimtelijke geluidswerk Women, Freedom, Life werd gecreëerd voor het systeem van Monom en ging in première tijdens CTM festival 2023.

Credits
Compositie: Zoë Mc Pherson | Gespatialiseerd en geproduceerd door Shehryar Ahmad van Monom Studios | In het kader van: New Horizons l Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven

 • Luistersessie met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
STEK
21.15 uur

leop4rdi
Live

De muziek van leop4rdi zet zich uit op een synthy en sonisch palet. De Brusselaar combineert daarbij meesterlijk zachte gitaarmelodieën die doen denken aan dreampop en post-rock met rijke EDM- en tranceleads. En hoewel hoge vocale lijnen, dikke baslijnen en drumritmes nog steeds een belangrijke rol spelen in de productie van leop4rdi, schuwt de Belgische producer het niet om speels te experimenteren met een meer op de club gerichte sound. Voor zijn live set wordt hij vergezeld door Omar Hobo op de drums.

STEK
22.15 uur

Summer Satana
Live

Summer Satana is een in België gevestigde muzikante en producer. Met haar oneindige salvo aan intense beats, 'cavernous' en hectische ritmes, gemuteerde stemmen en helse samples componeert Summer Satana, half-succubus, half-ghoul, een dystopische live machine. Haar muziek, aangescherpt met gescandeerde kreten, is een ritueel van vereniging en vrijheid voor alle ongeketende 'dogess', nu en in de toekomst. Met hardnekkige en hectische kicks als achtergrond, roepen haar spookachtige kreten en gezangen een razende energie op, chaotische krachten aanwakkerend om een X-treme opstand te ontketen.

STEK
23.15 uur

Mankiyan
dj

Het is nog niet zo lang geleden dat Mankiyan de Belgische muziekscene als een wervelwind naar haar hand zette. Deze krachtpatser van de nieuwe generatie is een echte favoriet van de scene en heeft haar start (en alles wat daarop volgde) verre van gemist. De mixen van Mankiyan zitten vol diepte, ruimtelijkheid en intuïtie, variërend van bedwelmende dub, rave, UK bass en grime. Ze speelt met complexe ritmesequenties en wisselt gemakkelijk van genre, met gezonde dosissen onverwachte twists – maar altijd met een onberispelijk gevoel voor tempo en flow.

amajln
Scenografie

Amalia Jaulin (Bordeaux, Frankrijk, 1995) woont en werkt in Parijs. Tijdens haar studie verkende ze soundscapes en listening postures in de ruimte. Sindsdien heeft ze het tot scenograaf en artistiek leider voor verschillende experimentele muzikale projecten geschopt, met een passie voor sciencefiction. Haar decors komen voort uit de diepten van het onheilspellende. Ze bevraagt de effecten van trillingen op materie. Water, in al zijn vormen, is het fysieke en spirituele element dat haar werk leidt in haar benadering van licht en haar bevraging van de wetten van de fysica. Dit gekozen element vormt de mogelijke verbinding tussen de geluidswereld en de meer tastbare visuele wereld.

STUK
7.12 17.12

Ocean Of Sound

Ocean Of Sound is het eerste festival in België met 4DSOUND-technologie. Een zaal met 48 luidsprekers dompelt je onder in een oceaan van geluid. Verwacht twee weekends met ruimtelijke live shows, intieme luistersessies in het donker en een vierdimensionale clubnacht.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

 • Contact STUK: +32 (0)16 14 66 80 of info@stuk.be
Openingsuren

19.45 u: deuren STUK Studio

20.00 u: Aïsha Devi (luistersessie in 4DSOUND) / Zoë Mc Pherson (luistersessie in 4DSOUND)

21.00 u: deuren STEK

21.15 u: leop4rdi (live)

22.15 u: Summer Satana (live)

23.15 u: Mankiyan (dj)

01.00 u: einde

Tickets

€10

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
  Naamsestraat 96
  3000 Leuven
  +32 (0)485 47 52 99
  info@stuk.be
  www.stuk.be
Partners
STUK

Events tijdens Ocean Of Sound