Ga verder naar de inhoud

Fringe | Out & aBouts
Een artistieke toer rond de Vaartkom door Curating The Young

16/11/23 - 09/01/24

Let’s go Out & aBouts! Curating The Young stelt een wandeling rond de Vaart met artistieke stops samen. Jonge kunstenaars kijken met hun unieke blik naar de beeldtaal van de 15de-eeuwse meester. Dankzij de Erfgoedapp is het geen gewone wandeling, maar net dat tikkeltje extra. Ontdek het oeuvre van Bouts op een nieuwe manier aan de Vaartkom!

Curating The Young, het jongerencollectief van AmuseeVous, stelt een toer rond de Vaartkom samen met vijf artistieke stops. Voor deze stops zijn ze op zoek gegaan naar vijf jonge kunstenaars met een unieke blik op de klassieke karakteristieken van Bouts. Ze gaan op hun manier en met verschillende kunstvormen aan de slag met perspectief, landschappen, dagelijkse elementen, emotieloosheid en/of exotisme.

Curating the Young

Curating the Young is een dynamisch jongerencollectief dat ruimte opeist voor jonge kunstliefhebbers én kunstenaars. Curating The Young is een project van AmuseeVous, een organisatie die op verschillende fronten werkt aan een culturele wereld die meer jongerenproof is. AmuseeVous is onderdeel van Bamm! vzw.

Download de ErfgoedApp

Kijk met een frisse blik naar het oeuvre van Bouts en ontdek jong talent aan de Vaartkom. Download de ErgoedApp en trek eropuit!

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

Het evenement is op de openbare weg, rond de Vaartkom is het rolstoeltoegankelijk.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
Bamm!

Evenementen