Ga verder naar de inhoud

Nieuw licht op een Oude Meester
Alles over Dieric Bouts

07/12/23 - 20:00

Dieric Bouts. Vlaamse primitief van de tweede generatie, schilder van de stilte – het zijn de etiketten die hij meestal krijgt opgeplakt. Om te bewijzen dat de Brabantse meester veel meer was dan dat, gooiden we het voor ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’ over een andere boeg: de vijftiende-eeuwse kunst van Bouts en tijdgenoten staat zij aan zij met werk van hedendaagse beeldenmakers. Curator Peter Carpreau neemt je mee achter de schermen van deze expo. Wie was Dieric Bouts nu echt? Kunnen we zijn laatmiddeleeuwse schilderijen zomaar naast beelden van vandaag plaatsen? Een Denkvoer over het samenstellen van een tentoonstelling, over transhistorisch cureren, en – natuurlijk – over onze Leuvense meester.

Peter Carpreau, foto

Over Peter Carpreau

Peter Carpreau studeerde Kunstwetenschappen aan de Sorbonne en de KU Leuven, waar hij zijn doctoraat verdedigde over de geschiedenis van de smaak voor barokschilderijen uit de Lage Landen. Zijn onderzoek focust op perceptie, beeldgeletterheid en transhistorisch cureren, en de waarde van kunst. Vanaf 2007 zette hij M Leuven mee op de kaart als conservator, curator en afdelingshoofd Oude Kunst. Sinds juli 2022 is hij adjunct-directeur generaal van het War Heritage Institute in Brussel.

Toegankelijkheid

We spannen ons in om de tentoonstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Op de pagina van M kan je de meest relevante toegankelijkheidsinformatie voor een bezoek aan M vinden. Heb je een extra vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.

Meer denkvoer rond Dieric Bouts

Openingsuren

20.00 - 21.00 uur

Tickets

Gratis maar verplichte inschrijving

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
M Leuven