Ga verder naar de inhoud

THREE FLAGS

06/11/23 - 14/01/24

Onder de noemer THREE FLAGS lanceerde SLAC/Academie een open call naar alle studenten, kinderen, jongeren en volwassenen om een vlag te ontwerpen voor New Horizons ׀ Dieric Bouts Festival. Aan de studenten werd volgende vraag gesteld: Hoe ga jij aan de slag met de innoverende gedachte van Dieric Bouts? Een team van docenten selecteerde drie unieke en eigenzinnige ontwerpen. De drie vlaggen prijken vanaf zaterdag 30 september op de voorgevel van SLAC.

Uit de vele knappe inzendingen van de open call is gebleken dat Dieric Bouts vandaag nog steeds een rijke, actuele bron van inspiratie is. Vanuit artistiek, maatschappelijk, filosofische, conceptueel en historisch uitgangspunt kwam het werk en de historische figuur Bouts aan bod in de ateliers van SLAC/Academie.

Een team van docenten selecteerde drie unieke en eigenzinnige ontwerpen. De drie vlaggen prijken vanaf zaterdag 30 september op de voorgevel van de school. Alle andere ontwerpen zullen gepubliceerd worden in SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst_Nieuwsbrief #31. We zijn dan ook trots om samen met onze leerlingen en docenten deel te kunnen nemen aan het New Horizons ׀ Dieric Bouts Festival met 3 verschillende projecten: De Horizonzoekers, THREE FLAGS en PARADE SLAC & Bouts.

Toegankelijkheid

Het event is voor iedereen toegankelijk.

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

 • Contact SLAC/Academie: +32 (0)16 22 08 70 of academie@leuven.be
ma 06/11/23 - zo 14/01/24
Openingsuren

Doorlopend te bezichtigen vanaf 30.09 t.e.m. 14.01.

Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

De vlaggen worden aan de voorgevel opgehangen, aan de hoofdingang van SLAC/Academie. Via de parking, die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers kunnen bezoekers de vlaggen van dichtbij bekijken, ook buiten de openingsuren van de school.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

 • SLAC/Beeldende & Audiovisuele kunst
  Dirk Boutslaan 60
  3000 Leuven
  +32 (0)16 22 08 70
  academie@leuven.be
  www.slac.be
Partners
30CC