Ga verder naar de inhoud

In beeld

New Horizons | Dieric Bouts Festival, dat zijn jullie. Bedankt om samen met ons nieuwe horizonten te verkennen!

START!

Bouts-photobooth

Fotografe Paulina Januszewska legde tijdens de openingsweek jullie versies van het Laatste Avondmaal vast in een photobooth.

Murals

Muurschildering Leon Keer

Leon Keer maakte speciaal voor het stadsfestival een monumentale muurschildering geïnspireerd op het werk van Dieric Bouts.

START!

Compagnie XY - Les Voyages

We begonnen het festival met een overname van de Leuvense straten en plaatsten de openbare ruimte in een ander perspectief.

Expo

DIERIC BOUTS. Beeldenmaker

De grote overzichtstentoonstelling in M Leuven gaf je een nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud — door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

Expo

Bouts and beyond

In het zog van Bouts wandelde je door verschillende historische zalen van het stadhuis. Authentieke archiefstukken en audiovisuele installaties namen je mee langs verhalen, figuren en perspectieven van 1468 tot nu.

Expo

Kennis aan de ketting

Dieric Bouts en fake news hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. De tentoonstelling 'Kennis aan de ketting' confronteerde ons 21ste-eeuwse perspectief met de realiteit van de 15de eeuw en erna.

Eye-openers

BLIK

Het nieuwstedelijk liet je tijdens deze openluchtvoorstelling kennismaken met de emoties van een ander.

Murals

E. Debusschere

Evert Debusschere creëerde een nieuwe muurschildering nabij de plaats waar het atelier van Dieric Bouts was.

Eye-openers

TITEL: DE STAD

Het Kwartier brak het stadsbeeld open en voorzag het centrum van Leuven van boventiteling.

EXPO

Koningin Mathilde bezoekt M

Koningin Mathilde bezocht 'DIERIC BOUTS. Beeldenmaker' in M Leuven en ontmoette de vrouwen van vrouwenwerking Casablanca.

Opening

Opening stadsfestival in Sint-Pieterskerk

De expo in M Leuven werd feestelijk geopend en het stadsfestival werd voorgesteld met een exclusieve talkshow in de Sint-Pieterskerk.

Muziek

Dieric Bouts Klankroute

Meer dan 30 Leuvense verenigingen en artiesten - van muziek tot dans en performance - vormden samen een muzikaal parcours langs unieke locaties in de Leuvense binnenstad.

eye-openers

Fringe

Op verschillende locaties in de stad brachten 11 organisaties uit verschillende disciplines straf werk van onder de radar, met Dieric Bouts als guide from the past.

muziek

Ocean Of Sound

Ocean Of Sound was het eerste muziekfestival in België dat gebruik maakte van 4DSOUND-technologie.

Afsluiter

Parade SLAC & Bouts

Als afsluiter van New Horizons | Dieric Bouts Festival trok een bont gezelschap van leerlingen uit alle ateliers van SLAC door de straten van Leuven.