Ga verder naar de inhoud

The Off Hours. A Continuation of ‘The Migration Of The Wings’
Installatie Jill Magid

20/10/23 - 14/01/24

Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts – een van de meest iconische kunstwerken van Leuven – verhuist voor de grote overzichtstentoonstelling ‘DIERIC BOUTS. Beeldenmaker’ tijdelijk van de Sint-Pieterskerk naar M Leuven. In de plaats komt de multimedia-installatie The Off Hours: een beschouwing in beeld en geluid over de ontmanteling en gedwongen migratie van het drieluik.

Over de installatie

The Off Hours volgt de bewegingen van het Drieluik van het Heilige Sacrament, dat in 1707 werd ontmanteld, toen het centrale paneel van zijn vleugels werd ontdaan. In de moderne geschiedenis werden de zijpanelen behandeld als herstelbetalingen tussen Duitsland en België, zowel wettelijk als met geweld. Via geluid, beeld en beeldhouwwerk weerklinken in de kerk thema's als ballingschap en diaspora, oorlog en repatriëring, en de echo van geweld.

Curator: Valerie Verhack

Toegankelijkheid

We spannen ons in om de tentoonstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Op de pagina van M kan je de meest relevante toegankelijkheidsinformatie voor een bezoek aan M vinden. Heb je een extra vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.

Openingsuren
  • Dagelijks: 10:00 - 16:30 uur
  • Zondag: 11:00 - 16:30 uur
  • Woensdag gesloten
Tickets

Gratis

Contact

De installatie bevindt zich in de Sint-Pieterskerk. Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
M Leuven, Jill Magid