Ga verder naar de inhoud

Fringe | Silver Linings
Wat doe je als het Laatste Oordeel nabij is?

16/11/23 - 02/12/23

Geïnspireerd door apocalyptische schilderijen van Dieric Bouts creëren de leerlingen van Don Bosco Groenveld hun eigen onheilspellende expo. Ze gaan aan de slag met verschillende materialen en buigen zich over de vraag hoe hun Laatste Oordeel eruit zou zien en welke rol hoop daarbij speelt.

De leerlingen van het vijfde jaar Decor, Etalage en Publiciteit creëren een apocalyptische expo, geïnspireerd door Bouts’ donkerste werken. Ze buigen zich over de vraag hoe hun Laatste Oordeel eruit zou zien en onderzoeken de rol van hoop in moeilijke tijden.

De jongeren verkennen het gebruik van verschillende materialen, zoals papier maché, spray paint, houtskool en digitale technieken, en leren hoe ze een expo moeten opzetten.

De val van de berispers

Ca. 1470 schilderde Dieric Bouts De val van de berispers. Dit apocalyptisch en absurd werk inspireert tot op vandaag nog heel wat kunstenaars. Voor de leerlingen van Don Bosco Groenveld leidt het tot de vraag hoe hun hiernamaals er uit zou zien en hoe ze dit tastbaar kunnen maken.

Villa aan de Aa

De Villa aan de Aa wordt sinds kort bewoond door mijnleuven, één van de jongerenwerkingen van de stad. Zij bieden een plaats aan jonge kunstenaars en ondersteunen hen via verschillende workshops. De villa wordt voor enkele weken omgetoverd tot een toneel van ondergang, maar misschien is er ook hoop te zien. Treed binnen en ontdek het zelf.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

Dit event is niet toegankelijk met rolstoel.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
mijnleuven

Evenementen