Ga verder naar de inhoud

Rondleiding ‘Leuven Inspireert: Van Dieric Bouts tot Ernest Claes’

06/11/23 - 14/01/24

Leuven was eeuwenlang de muze van heel wat creatieve geesten. Aan de hand van hun meesterwerken werd een boeiend parcours door het Leuvense stadscentrum uitgestippeld. Er wordt stilgestaan bij enkele plekken die de inspiratie van menig talent aanwakkerden, en er is ook ruimte om jouw verborgen talent(en) te ontdekken, want in elk van ons schuilt een kunstenaar!

Leuven als muze

Leuven is een bruisende, karaktervolle en tevens fotogenieke stad met veel geschiedenis. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de stad doorheen de tijd als muze fungeerde voor heel wat creatieve geesten. Leuven werd meermaals geschilderd, geboetseerd, gefotografeerd en bezongen, en was reeds het toneel van menig roman.

Inspirerende wandeling

Tijdens deze wandeling komen Dieric Bouts en andere kunstenaars aan bod die zich in hun werken lieten inspireren door de stad. Wandel mee langs een boeiend parcours doorheen het Leuvense stadscentrum en ontdek de plekken die inspiratie boden aan heel wat artistiek talent!

Iedereen kunstenaar

Er is ook ruimte om de kunstenaar in elk van ons te laten openbloeien. Iedereen heeft immers wel een verborgen talent, en tijdens deze wandeling mag dat talent ontluiken!

Toegankelijkheid

Dit event is voor iedereen toegankelijk.

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Ontdek ook

Wandeling
Rondleiding

Rond­lei­ding ‘Leuven beleven door de ogen van Dieric Bouts’

06/11/23 - 14/01/24
Stadhuis
Openingsuren

15.10, 12.11, 10.12 en 14.01 om 14.00 - 15.30 uur

Tickets

€15

Contact

De wandeling start en eindigt aan de trappen van het stadhuis op de Grote Markt