Ga verder naar de inhoud

TITEL: DE STAD
Een verhalenwandeling door een boventitelde stad

In verschillende wijken en buurten
21/10/23 - 04/11/23

TITEL: DE STAD breekt het stadsbeeld open. Het centrum van Leuven krijgt boventiteling. Terwijl je van tekst naar tekst wandelt, versmelten alledaagse passanten en gebeurtenissen met het grotere verhaal. TITEL: DE STAD neemt je mee in de voetsporen van een ander. Volg het spoor van een man die terugkeert naar zijn geboortestad, om het ouderlijk huis te verkopen. Struin door zijn herinneringen, volg zijn blik en zijn pad langs verdwenen fuifzalen, ontdekte boeken, gesloopte ziekenhuizen en gammele opblaasbootjes. Een reis door de stad van toen en de stad van nu. Jij de speler, de stad het decor.

"Het kan overal gebeuren maar alleen hier precies zo."

TITEL: DE STAD is het nieuwe project van Het Kwartier, het theatergezelschap voor nieuwe teksten rond prijswinnende auteurs Freek Mariën en Carl von Winckelmann. Het wordt op maat van de stad Leuven gecreëerd voor het New Horizons l Dirk Bouts Festival. In Leuven gaat de eerste route van dit project in première. Elke editie groeit het project verder met nieuwe verhalen en routes.

TITEL: DE STAD onderzoekt ‘perspectief’ vanuit de taal. De zinnen zijn een verdwijnpunt waardoor de werkelijkheid errond een tijdelijke ordening krijgt. Zo opent de taal een nieuwe wereld en geeft het diepgang aan de dagelijkse werkelijkheid. Juist door het dagelijkse en het landschap te omarmen.

Ontdek de stad op jouw ritme, wanneer het jou uitkomt.

Praktisch

Je start de wandeling individueel, wanneer je dat wil en dit op je eigen tempo. De start van de wandelvoorstelling en de route zijn verkrijgbaar in het portaal van 30CC/Schouwburg (Bondgenotenlaan 21, 3000 Leuven).

Credits

Productie Het Kwartier Tekst Freek Mariën en Carl von Winckelmann Concept Carl von Winckelmann Productie Sandra Diris & Flore Opsomer Grafisch ontwerp Jef Cuypers In samenwerking met KU[N]ST Leuven, Stad Leuven & 30CC

Foto studio stadhuis

BLIKOPENER

Krijg je niet genoeg van deze wandeling? Kom dan naar BLIKOPENER, een programma van 4 avonden waar we in gesprek treden over events uit het festivalprogramma.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

  • Contact Het Kwartier: info@hetkwartier.be

Ontdek ook

Expo

Kennis aan de ketting Fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag

06/10/23 - 14/01/24
Universiteitsbibliotheek Leuven
Expo
Installatie
Parcours

Bouts and beyond Verhalen, figuren en perspectieven van 1468 tot nu

20/10/23 - 14/01/24
Stadhuis
Openingsuren

Het wandelplan kan je ophalen in het portaal van 30CC/Schouwburg op:

  • Maandag t.e.m. zaterdag van 11.00 - 16.00 uur
Tickets

Gratis

Toegankelijkheid

Dit is een buitenactiviteit. Het parcours heeft hoogteverschillen en is minder geschikt voor mensen met een visuele beperking.

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

  • Het Kwartier
    info@hetkwartier.be
Partners
Het Kwartier, 30CC