Ga verder naar de inhoud

Dieric Bouts, terug in Leuven

Na meer dan vijf eeuwen komt de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven voor het stadsfestival met als rode draad ‘New Horizons’. Bouts staat centraal omdat we ook vandaag nog nieuwe perspectieven willen verkennen, net zoals hij in de 15de eeuw deed. Vandaag inspireert hij de programmamakers van het stadsfestival en ongetwijfeld ook jou. Verruim 4 maanden lang je blik in Leuven.

Expo M Leuven
20.10 14.01

DIERIC BOUTS.
Beeldenmaker

In het najaar van 2023 presenteert M Leuven een grote overzichtstentoonstelling over Dieric Bouts. Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. Bovendien krijg je een totaal nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud — door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

Bib Leuven Tweebronnen
25.11, 29.11 en 02.12

Deel jouw ‘Laatste Avondmaal’ en win een Bouts-diner in De Hoorn
Maak je foto in de Bouts-photobooth en win een etentje t.w.v. € 250!

Leef je helemaal in in de wereld van Bouts en recreëer zijn 'Laatste Avondmaal' met vrienden en familie. Een professionele fotograaf legt jullie creatie vast in de photobooth in de Bib Leuven.

Stadsfestival

Verruim je blik tijdens de verbluffende openingsweek, de internationale Bouts-tentoonstelling in M Leuven, het eerste 4D-muziekfestival van België, baanbrekende performances, expo’s, clubnights en zoveel meer.

Niet te missen

Proef Bouts op je bord

Dineren met recepten uit de tijd van Bouts of proeven van een Boutsbier en -kaasje?

Over Bouts

Met het stadsfestival komt Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven om onze blik te verruimen. Maar wie was deze bijzondere Leuvenaar nu eigenlijk?

Blijf op de hoogte

Alle toekomstige festival-updates en ticketinfo in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van KU[N]ST Leuven, de organisator van het tweejaarlijkse stadsfestival.

Of volg ons via