Ga verder naar de inhoud

Dieric Bouts, terug in Leuven

Na meer dan vijf eeuwen komt de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven voor het stadsfestival met als rode draad ‘New Horizons’. Bouts staat centraal omdat we ook vandaag nog nieuwe perspectieven willen verkennen, net zoals hij in de 15de eeuw deed. Vandaag inspireert hij de programmamakers van het stadsfestival en ongetwijfeld ook jou. Verruim 4 maanden lang je blik in Leuven.

Dit was New Horizons | Dieric Bouts Festival
225.000 bezoekers verruimden samen met Bouts hun blik in Leuven

Wat een editie van het Leuvense stadsfestival! Na meer dan 500 jaar keerde Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar zijn thuisstad om jouw kijk op kunst en cultuur een serieuze twist te geven. En jullie waren enthousiast: 225.000 bezoekers verruimden samen met Bouts de afgelopen maanden hun blik in Leuven, en dat tijdens meer dan 80 activiteiten door 100 partnerorganisaties. De tentoonstellingen in M en de Sint-Pieterskerk brachten samen 134.000 bezoekers op de been.

New Horizons | Dieric Bouts Festival, dat zijn jullie. Bedankt om samen met ons nieuwe horizonten te verkennen!

M Leuven
16.02 › 28.04

Dieric Bouts blijft in Leuven
'Atelier Bouts': onderzoek en restauratie van topstukken

Altijd al binnen willen gluren in het atelier van een Vlaamse Meester? Dit is je kans – of toch bijna. In ‘Atelier Bouts’ ontdek je alles over de praktijk van Dieric Bouts aan de hand van zes iconische kunstwerken. Kom te weten hoe hij ze maakte, uit welke lagen ze opgebouwd zijn, of Bouts het enige meesterbrein is achter de werken, en hoe ze nu – zo’n 500 jaar later – gerestaureerd worden.

Herbeleef New Horizons | Dieric Bouts Festival
Het stadsfestival in beeld

Zin om New Horizons | Dieric Bouts Festival te herbeleven? Je vindt de leukste foto's van het festival in de beeldenbank.

Niet te missen

Beeldende kunst

Muur­schil­de­ring Evert De­bus­sche­re

17/10/23 - 14/01/24
Eygen Heerd
Muziek
Installatie

GAUDE Een innovatieve klankinstallatie

07/12/23 - 04/02/24
Site Abdij van Park

Muurschildering Leon Keer

Een monumentaal eerbetoon aan Bouts en een nieuw perspectief op Leuven.

Muurschildering Evert Debusschere

Kunstenaar Evert Debusschere creëerde een nieuwe muurschildering nabij de plaats waar de woonplaats en het atelier van Dieric Bouts was.

Blijf op de hoogte

Alle toekomstige festival-updates en ticketinfo in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van KU[N]ST Leuven, de organisator van het tweejaarlijkse stadsfestival.

Of volg ons via