Ga verder naar de inhoud

Baanbrekende beeldenmaker
De vernieuwingen van Dieric Bouts

21/12/23 - 20:00

Landschappen met een duizelingwekkende diepte. Nieuwe varianten op gekende modellen binnen de devotie-kunst. Een geperfectioneerd vluchtpuntperspectief. Het zijn maar een paar van de aspecten die van Bouts, Bouts maken. Toch kaderen kunsthistorici hem traditioneel als een navolger, iemand die voortbouwde op de artistieke uitvindingen van Jan van Eyck en Rogier van der Weyden. Dat mag gedeeltelijk waar zijn, maar zo gaan we wel voorbij aan de bijzonder veelzijdige innovaties van de Brabantse meester – om van zijn invloed op jongere Vlaamse Meesters als Hugo van der Goes en Gerard David nog te zwijgen. Specialist Till-Holger Borchert vertelt je er alles over tijdens deze Denkvoer.

Over Till-Holger Borchert

Till-Holger Borchert werkte tussen 2000 en 2022 in Brugge als hoofdconservator van het Groeningemuseum en directeur-generaal van Musea Brugge. Sinds april vorig jaar is hij directeur van het Suermondt-Ludwig Museum in Aken. Hij is een internationaal erkende specialist van de Vlaamse Primitieven en organiseerde in de voorbije twee decennia internationaal tentoonstellingen rond onder meer Jan van Eyck, Hans Memling en Hugo van der Goes.

Toegankelijkheid

We spannen ons in om de tentoonstellingen toegankelijk te maken voor iedereen. Op de pagina van M kan je de meest relevante toegankelijkheidsinformatie voor een bezoek aan M vinden. Heb je een extra vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.

Meer denkvoer rond Dieric Bouts

Lezing

Nieuw licht op een Oude Meester Alles over Dieric Bouts

07/12/2023 20:00 - 21:00
M Leuven
Openingsuren

20.00 - 21.00 uur

Tickets

Gratis maar verplichte inschrijving

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
M Leuven