Ga verder naar de inhoud

Fringe | The Dinner
Publiek programma van Domingo

16/11/23 - 09/12/23

Het kunstenaarscollectief Domingo laat zich inspireren door de tafelschikkingen en schilderijen van Dieric Bouts om een performatief programma te ontwikkelen in Cas-co.

Het vertrekpunt van het publieke programma van Domingo is het Laatste Avondmaal. Gedurende één maand is het middelpunt van Off the Grid een gedekte tafel met daarop een zorgvuldig samengestelde reeks met de hand gesculpteerde serviezen en voorwerpen die symbolisch verwijzen naar de religieuze moraal en verlossing in bijbelse tijden. Door onderwerpen die betrekking hebben op de moraal te verbinden met onderwerpen die meer van toepassing zijn op onze hedendaagse tijdgeest, worden de objecten op deze tafel een vertrekpunt voor vier personages die zich ontwikkelen door middel van een gescripte performance die zich afspeelt in de vorm van een tweeluik.

Domingo Collective

Domingo is een collectief van vier kunstenaars die in 2018 in Genève samenkwamen om performances en tentoonstellingen te maken die collectiviteit initiëren door middel van ritueel gedrag. Door een gemeenschappelijk verlangen om de betekenis van 'thuis' en 'collectiviteit' in onze actuele samenleving te onderzoeken, zoomen ze in op het alledaagse.

Domingo Collective bestaat uit Doris Hardeman, Jerlyn Heinzen, Salomé Ziehli en Natacha de Oliveira. Domingo Collective heeft tentoongesteld in La Becque in La Tour-de-Peilz, HEAD - Espace Hippomène in Genève, Giulietta in Basel, Hamlet in Zürich, One gee in fog in Genève, Festival de la Bâtie in Genève, bij f'ar - Forum d'architectures in Lausanne en Artemis Fontana Café tijdens Art Basel in Basel.

Off the Grid
Een plaats voor collectieve ontwikkeling

Off the Grid is het in house residentie- en presentatieplatform van Cas-co. Eén van de residentietrajecten mikt specifiek op kunstenaarscollectieven. Gedurende drie tot vijf maanden verblijven de kunstenaars aan Cas-co en krijgen ze ongelimiteerde toegang tot de centrale van Off the Grid. De collectieven krijgen enerzijds de gelegenheid om over een lange periode heen hun onderlinge samenwerking onder de loep te nemen en na te denken over hun plaats en positie in het kunstenlandschap. Anderzijds ontwikkelen ze gaandeweg een publiek programma waarbij ze, al dan niet in samenwerking met andere kunstenaars, nieuwe ideeën en formats op een publiek kunnen uitproberen.

Toegankelijkheid

Ben je rolstoelgebruiker of heb je bepaalde bijzondere noden? Contacteer dan de medewerkers van de festivalpartner. Zij bezorgen je een gepaste plaats en helpen je graag verder.

Fringe

Dit event is onderdeel van het Fringe expo- en performance-parcours, in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek nieuwe horizonten in een indrukwekkend expo-parcours.

Tickets

Gratis

Contact

Voor alle info rond dit event kan je terecht bij de eventpartner:

Partners
Off the Grid, STUK

Evenementen