Ga verder naar de inhoud

New Horizons | Dieric Bouts Festival

Na meer dan vijf eeuwen komt de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven voor het stadsfestival met als rode draad ‘New Horizons’. Bouts staat centraal omdat we ook vandaag nog nieuwe perspectieven willen verkennen, net zoals hij in de 15de eeuw deed. Vandaag inspireert hij de programmamakers van het stadsfestival en ongetwijfeld ook jou. Verruim 4 maanden lang je blik in Leuven.

Stadspark Leuven
27.09 - 19.00 uur

Spektakel 'Le Grand Rendez-Vous'
Belgische première

Vanaf 22.09 nemen de wereldberoemde acrobaten van Compagnie XY de Leuvense straten over met 'Les Voyages'. Laat je verrassen door adembenemende acrobatie tijdens de apotheose in het stadspark op woensdag 27.09 om 19.00 uur.

Dit event maakt deel uit van START!, de openingsweek van New Horizons | Dieric Bouts Festival.

Expo M Leuven
20.10 14.01

DIERIC BOUTS.
Beeldenmaker

In het najaar van 2023 presenteert M Leuven een grote overzichtstentoonstelling over Dieric Bouts. Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. Bovendien krijg je een totaal nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud — door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

Stadsfestival

Verruim je blik tijdens de verbluffende openingsweek, de internationale Bouts-tentoonstelling in M Leuven, het eerste 4D-muziekfestival van België, baanbrekende performances, expo’s, clubnights en zoveel meer.

Niet te missen

Proef Bouts op je bord

Dineren met recepten uit de tijd van Bouts of proeven van een Boutsbier en -kaasje?

Over Bouts

Met het stadsfestival komt Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven om onze blik te verruimen. Maar wie was deze bijzondere Leuvenaar nu eigenlijk?

Blijf op de hoogte

Alle toekomstige festival-updates en ticketinfo in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van KU[N]ST Leuven, de organisator van het tweejaarlijkse stadsfestival.

Of volg ons via