Ga verder naar de inhoud

New Horizons | Dieric Bouts Festival

Na meer dan vijf eeuwen komt de Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven voor het stadsfestival met als rode draad ‘New Horizons’. Bouts staat centraal omdat we ook vandaag nog nieuwe perspectieven willen verkennen, net zoals hij in de 15de eeuw deed. Vandaag inspireert hij de programmamakers van het stadsfestival en ongetwijfeld ook jou. Verruim 4 maanden lang je blik in Leuven.

30CC/Velodroom
30.09 - 14.00 uur

Bouts in perspectief
Feest, toekomstbeelden & 3D-straatkunst

Samen met cultuurhuis 30CC verwelkomen we je op een dag van ontmoeting en feest aan de Velodroom en in de Dirk Boutslaan. Geniet van (woord)kunst, dans, muziek en toekomstbeelden met het werk van Bouts als inspiratiebron!

Dit event maakt deel uit van START!, de openingsweek van New Horizons | Dieric Bouts Festival.

Atelier Stadhuis
04.10 15.10

BLIK
Openluchtvoorstelling van Het nieuwstedelijk

Dieric Bouts keek met een open blik naar hoe hij de echte wereld kon verbeelden. Maar hoe zijn personages zich voelen, dat toont Bouts je niet. Ze kijken je zonder emotie aan. Theatergezelschap Het nieuwstedelijk laat je wél kennismaken met de emoties van een ander: je ervaart als toeschouwer letterlijk andermans perspectief en kunt zo je eigen blik onder de loep nemen.

Stadsfestival

Verruim je blik tijdens de verbluffende openingsweek, de internationale Bouts-tentoonstelling in M Leuven, het eerste 4D-muziekfestival van België, baanbrekende performances, expo’s, clubnights en zoveel meer.

Niet te missen

Proef Bouts op je bord

Dineren met recepten uit de tijd van Bouts of proeven van een Boutsbier en -kaasje?

Over Bouts

Met het stadsfestival komt Vlaamse Meester Dieric Bouts terug naar Leuven om onze blik te verruimen. Maar wie was deze bijzondere Leuvenaar nu eigenlijk?

Blijf op de hoogte

Alle toekomstige festival-updates en ticketinfo in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief van KU[N]ST Leuven, de organisator van het tweejaarlijkse stadsfestival.

Of volg ons via