Ga verder naar de inhoud

Proef Bouts op je bord

Tijdens het stadsfestival geeft Dieric Bouts een serieuze twist aan je kijk op kunst, cultuur én eten. Met ‘Bouts op je Bord’ verruimen we jouw culinaire horizonten. Laat je verrassen door oude en nieuwe smaken en geniet van 22.09 tot en met 14.01 van Bouts op je Bord in de deelnemende restaurants en speciaalzaken.

Restaurants

Een selectie van Leuvense restaurants eert de kunstenaar op eigen wijze. Vier maanden lang proef je hun hedendaagse interpretaties van recepten uit de 15de eeuw.

Speciaalzaken

Leuvense hoevebrouwerij Hof ten Dormaal brouwt voor deze gelegenheid opnieuw ‘BOUTS’, een Leuvens witbier heruitgevonden op basis van smaakverslagen van zo’n 600 jaar geleden.

Bij Elsen Kaasambacht kan je terecht voor een authentieke Boutskaas, gedrenkt in het BOUTS-bier.

Bij vakslager Rondou kan je terecht voor de Boutssaucijs.

Bij De Broodenier zitten ze graag met hun handen in het deeg. Tijdens het festival bakken ze een Volroggebrood, een stevig en smaakvol zuurdesembrood op basis van rogge.

Vishandel De Walvis serveert een zalmpasteitje met gember en stoofpeer.

Een ambachtelijke kaasmousse met compotes vind je bij patisserie-chocolaterie ZUUT.

Brouwerij de Coureur serveert een ‘eerste avondmaal’, een originele bier- en foodpairing om je smaakpapillen op scherp te stellen. Perfect als voorsmaakje voor meer Bouts op je Bord in een van de deelnemende restaurants of brasseries!